Reviews over Begrafenisondernemers


  Onprofessioneel /traumatisch

  Review over Vlinder Uitvaartverzorging

  Mijn vader was overleden kort daarna stond een dame van Vlinders op de stoep. Afleggen, kisten ging allemaal vlotjes. Maar vanaf dat moment ging alles fout. De namen van kinderen /overleden moeder waren fout gespeld terwijl deze al spellend door waren gegeven Dit werd gecorrigeerd maar taalkundig ( basis Nederlands ) rammelt de gehele kaart Wij nemen redelijk veel door maar dat is de globale lijn. Er wordt geen feedback gegeven er is geen draaiboek er is geen tijdspad etc etc
  De dag zelf kenmerkt zich door geen leiding kunnengeven het niet uitwerken van een plan van aanpak wreekt zich bij alles
  Geen welkom aan de binnenkomende gasten Deze staan er verloren bij
  Geen aangewezen plaatsen voor de directe familie Stoelen te weinig voor de directe nabestaanden
  Wie sluit de kist ter plaatse beslissen
  Wie dagen de bloemen ter plaatse beslissen
  Wie dragen de kist
  Check de kist van te voren ( bij ons sloot hij niet erg confronterend )
  Foto's van de overledene op een t.v afgespeeld ( van de 40 mensen konden 15 het niet zien ) CHECK alles eerst en schaf gedegen materiaal aan Microfoon heeft geen standaard ligt op tafel ( velen verstonden de toespraken niet ) Muziek hapert tijdens de dienst en valt zelfs uit ( spotify) Het voorlezen van een brief moet vloeiend verlopen niet haperend Bij het wegdragen van de kist liep Illona met een ipad voorop ( hoe denigrerend is dit ) want de muziek had zij al afgesloten En dan komt voor mij de klap op de vuurpijl Er was afgesproken om de overledene weg te brengen naar het crematorium. Aangekomen bij het crematorium wordt de klep van de begrafenisauto geopend op een parkeerplaats achteraf Klepje open neem maar afscheid klepje dicht Dit voelde voor mij als een illegale afhandeling Ik heb dit beeld de hele dag op mijn netvlies Droom er zelfs van Stel dat dit de bedoeling was ( wat niet besproken is ) laat dan in godsnaam de geliefden dit niet meemaken Het is een traumatische en onmenselijke actie het getuigt van zeer weinig respect voor de overledene voor de nabestaanden en je vak Dit mag gewoon niet toegestaan worden.
  Voor mij ( maar ik betaal de uitvaart niet) is het goedkoop is duurkoop Deze ceremonie kunnen wij nooit meer overdoen

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  Geen leiding geven aan de ceremonie
  Geen structuur tijdens de hele dienst ( veel geïmproviseerd )
  Het niet komen met oplossingen
  Geen goede voorbereiding
  Geen privacy
  Slechts 1 dames en 1 heren toilet

  Top klantenservice

  Review over Dela

  Hi,

  Ik ben normaal niet van de reviews schrijven maar ik moet dit even kwijt!

  Uitmuntende klantenservice (Nicole V.) heeft voor mij een redelijke moeilijke handeling gedaan die ze eigenlijk niet eens hoeft te doen.
  Inmiddels is alles wat er nodig was goed afgerond en ze heeft het maar mooi voor elkaar gekregen.

  Groetjes,

  Sterke punten
  Klantenservice!

  Zwakke punten
  Geen

  Vriendelijk & coulant

  Review over Uitvaartcentrum Zuid

  Vriendelijke, medelevende en coulante behandeling bij Uitvaartcentrum Zuid. De uitvaart in goede banen leiden bracht veel hectiek met zich mee, Uitvaartcentrum Zuid heeft mij daar erg behulpzaam en medelevend in bijgestaan.

  Er moest een wijzing doorgevoerd worden op korte termijn en zij hebben dit erg professioneel en soepel aangepakt. Ook was er een misverstand over de kostenraming en zij hebben dit eveneens zeer medelevend en coulant opgelost.

  In een stressvolle periode heb ik een gedeelte van de zorgen achterwegen kunnen laten door de goede service van Uitvaartcentrum Zuid.

  Sterke punten
  Vriendelijk, Coulant, medelevend.

  Fijne geregelde crematie

  Review over Segbroek Uitvaartverzorging

  Bij het allereerste kontakt met Erik hadden wij al een goed gevoel. We werden direct goed en vriendelijk te woord gestaan.
  Bij het eerste kontakt thuis werd dit gevoel alleen nog maar versterkt. Erik had een luisterend oor en gaf ons goede aanwijzingen en ideeën in deze voor ons hele trieste aangelegenheid. Hij dacht voortdurend met ons mee. Erik is een buitengewoon aardige man die je zeker op je gemak stelt. Ook tijdens de crematie is hij voor ons zeker een rustpunt geweest en hield hij alles onder controle. Al met al niets dan lof voor zijn vriendelijke benadering en fijne manier van kontakt ondanks het zeer trieste afscheid van onze dierbare.
  Martina en Kees

  Sterke punten
  De professionele en vriendelijke manier waarop een trieste aangelegenheid toch wat draagbaar der wordt.

  Zwakke punten
  Wij hebben ze niet kunnen vaststellen.

  Alles perfect geregeld!

  Review over Haaksma en de Haan Uitvaart

  Froukje Tabak heeft op een fantastische manier de begrafenis van mijn vader verzorgd. Veel aandacht voor details, eigen inbreng wordt fantastich opgepakt en uitgevoerd, prima advies en vooral een fijne menselijke benadering.Vlot contact en de crematie zelf verliep vlekkeloos. De livestream van de uitvaart kunnen volgen door mensen die niet konden komen was fantastisch.

  Sterke punten
  De fijne persoonlijke benadering. Het kunnen leveren van maatwerk. Duidelijke prijsopgave zonder valkuilen en gedoe achteraf.

  Zwakke punten
  Geen. Niets op aan te merken.

  Mooi Afscheid

  Review over Van Gorp Uitvaartzorg

  Na het overlijden van mijn man hebben wij gelijk contact opgenomen met van Gorp uitvaartzorg.
  Een uurtje later stond Robin voor de deur en daarna ook Shirley.
  Wat zijn dat twee lieve mensen niets was teveel en alles kon en mocht.
  Ze namen ons heel veel uit handen op een hele waardige manier en respect.
  En voor de kleinkinderen was het ook heel mooi, ze werden overal in betrokken, het was daarom ook niet te zwaar voor iedereen maar wel heel persoonlijk en warm.
  Ook Bea was er iedere dag om mijn man netjes te verzorgen.
  Mede door jullie was het een prachtig afscheid.
  Jullie waren Top.
  Heel hartelijk dank hier voor.
  Familie W Netten.

  Sterke punten
  Vriendelijk en respectvol fijne mensen

  Zwakke punten
  Niet tegen gekomen

  Raad Attento aan

  Review over Uitvaartverzorging Attento

  Helaas twee keer in 4 maanden gebruik gemaakt van Attento door overlijden beide ouders . Maar alles word goed geregeld door Ingeborg .Ze luisterd goed wat de wensen zijn en komt alle afspraken na die gemaakt zijn .En denkt zelf mee en gaat met ieder respectvol om .Hier bij deze wil ik ook namens mijn en \\\\\\\\r\\\\\\\\nde familie Ingeborg bedanken voor de goede begeleiding met de respectvolle uitvaart dienst van onze beide ouders.

  Sterke punten
  Goede afspraken komt op tijd luisterd goed en respectvol naar ieder

  Zwakke punten
  Zijn we niet tegen gekomen

  Staat voor haar missie en visie. Vakvrouw

  Review over Comes Uitvaartzorg

  José is een warme persoonlijkheid. Ze is troostend, communicatief sterk en doortastend waar passend. Ze heeft onze verschillende behoeften als gezin goed aangevoeld en wist deze in goede banen te leiden. Op de dag van de crematie was ze in positieve zin weinig zichtbaar. José zag, hoorde en voelde goed aan waar ze aanwezig moest zijn. Wij zijn dankbaar en hebben veel respect voor hoe José ons heeft ondersteund.

  Sterke punten
  Warm, structuur biedend, respectvol, communicatief sterk, doortastend en aanwezig waar nodig

  Dankjewel!

  Review over Mereboer Uitvaartzorg

  Wij zijn heel dankbaar voor de zorg en de steun die van Diana hebben gekregen voor en tijdens de uitvaart van onze vader en opa. Alles wat tot in de …geregeld, dit heeft ons erg goed gedaan.

  Uitvaart schoonmoeder

  Review over Bert van Dijken Uitvaartzorg

  Beste Jan
  Ontzettend bedankt voor alles wat je voor onze familie hebt gedaan.
  Het geduld en je flexibiliteit hierin. Niks was te veel hoe laat er ook was.
  Ook fijn dat je onze zoon met zijn beperking zo goed overal bij betrokken hebt dat heeft hem goed gedaan.
  Je bent heel laag drempelig wat heel erg gewaardeerd werd.
  Heel erg bedankt Jan.. we hadden het niet anders kunnen wensen..

  Sterke punten
  Laag drempelig
  Heel betrokken
  Eigen initiatief

  Pas op voor de kleine lettertjes

  Review over Ardanta

  Toen mijn vader in augustus 2021 ziek bleek te zijn belde ik naar zijn uitvaartverzekering Ardanta en kreeg de afdeling uitbetaling van aan de lijn. Ik wilde weten wat er zou gebeuren wanneer hij zou overlijden. Ik had al eerder met de klantenservice gebeld en die verzekerden mij op dat moment in 2019 dat alles in orde was. Mijn vader had een al afbetaalde natura verzekering + een extra uitkering voor extra kosten. Toen het zover was bleek er toch een addertje onder het gras en moesten wij persé een zeer slecht aangeschreven uitvaartonderneming accepteren en anders genoegen nemen met een fooi van €3000,- (los van de zelf gespaarde aanvullende polis van €1400,-) Wat ik geleerd heb? Zelfs als mensen sterven willen andere mensen daarvan profiteren en is er geen enkele sprake van coulance, meedenken of begrip. De medewerkers van de afdeling uitbetaling waren keihard, gevoelloos en onvermurwbaar. Als je het al zo moeilijk hebt (je vader ligt na een kort maar heftig ziekbed op sterven) dan ga je geen risico nemen om uit te proberen of die slecht aangeschreven uitvaartonderneming het bij jouw vader heel misschien wel goed zal doen, dus nee dank je wel. Wij hebben zelf een uitvaartondernemer gezocht en uitgekozen.
  Mijn vader heeft een mooie uitvaart gekregen met een fijne, menselijke uitvaartondernemer die met mij meedacht en mij zorgen uit handen nam. En de kosten die 2 keer zo hoog zijn als de fooi die Ardanta heeft uitgekeerd? Die betalen we zelf wel. Ardanta heeft weer flink bespaard op deze client. Voor mij bevestigt onze ervaring helaas de verhalen over uitvaartverzekeringen en kleine letters. Een keiharde business is het :(

  Sterke punten
  Vóór het uitbetalen zijn ze heel vriendelijk.

  Zwakke punten
  De afdeling uitbetaling is keihard en meedogenloos. Er is geen sprake van meedenken of menselijk contact :(

  Schandalig

  Review over Dela

  Mijn moeder is overleden. Haar wens was om gecremeerd te worden bij een crematorium in de buurt.
  Dat doet Dela echter niet. Ze werken met hun eigen, crematoriums.

  Ze kunnen wel een geldbedrag uitkeren, zodat je het zelf kan regelen.
  DE HELFT van het verzekerde bedrag.

  Heel integer Dela, fijn dat jullie zo goed ontzorgen, NOT.

  Perfect

  Review over Corridor Uitvaartverzorging

  Alles was heel goed georganiseerd.
  Gedoseerde info per dag. Waar nodig discretie. Aandacht en respect voor alle betrokkenen.
  Dagelijkse aandacht voor de overledene.

  Sterke punten
  Organisatie. Goede opbouw, timing.
  Rustige uitstraling. Fijne ondersteuning.

  Waardeloos

  Review over Ardanta

  Je geld ben je gewoon kwijt. Contact leggen is zowat onmogelijk. Mocht je eindelijk iemand aan de telefoon krijgen zijn ze asociaal en gooien ze de haak erop. Mafia praktijken.

  Sterke punten
  Geld afhandig maken en gijzelen.

  Zwakke punten
  Alles.

  Onzorgvuldig, onverzorgd en ongeinteresseerd.

  Review over Bijnen Uitvaartverzorging

  Zowel voorbespreking als, begrafenis en rekening slecht uitgevoerd:
  Voorbespreking, tweemaal uit mijn stoel moeten springen omdat zowel personeel als Bijnen geen 1,5 meter coronamaatregel in acht namen.
  Begrafenis,
  1. Afnemen sieraden lomp en onhandig
  2. Sluiten van kist tweemaal deksel eraf omdat gaten deksel en kist niet boven elkaar zaten. Daar werd ter plekke door Bijnen een uitgebreide uitleg op gegeven. Waar een verklaring is , kun je een dergelijke situatie ook voorkomen.
  3. Bijnen die ongeinteresseerd onderuit gezakt in de aula zat tijdens de ceremonie.
  4. Ceremonie al begonnen en Bijnen gaat alsnog de deur sluiten, piepend en met een luide knal.
  5. Slechte begeleiding van Bijnen, heeft niet in de gaten wanneer verder gegaan kan worden met de ceremonie
  6. Slecht voorbereid, hakkelende onafgemaakte zinnen zowel in aula als bij het graf.
  Ook tijdens de begrafenis werden de coronamaatregelen door Bijnen met handen en voeten getreden: Bijnen creeert zijn eigen markt!

  De rekening,
  1. Postzegels in rekening brengen terwijl er geen kaart verstuurd is.
  2. Substantiele oprenting begrafenispolis vergeten.
  3. Rouwbezoek in rekening brengen terwijl er geen rouwbezoek heeft plaatsgevonden.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Te veel!!!

  Geleverd wat beloofd is! Echt enorm tevreden

  Review over Alice Loeters

  Alice Loeters heeft de uitvaart van onze vader 31-5-2021 top geregeld! Alle afspraken werden nagekomen en het was veel beter dan de uitvaart van onze moeder bij een grote uitvaartonderneming. Een uitvaart is maar één keer en moet daarom tot in de puntjes geregeld zijn. Onze hele familie is van mening dat dit gelukt is.

  Sterke punten
  nakomen prijsafspraak en persoonlijke aandacht.

  Geleverd wat beloofd is! Echt enorm tevreden

  Review over Alice Loeters

  Alice Loeters heeft de uitvaart van onze vader 31-5-2021 top geregeld! Alle afspraken werden nagekomen en het was veel beter dan de uitvaart van onze moeder bij een grote uitvaartonderneming. Een uitvaart is maar één keer en moet daarom tot in de puntjes geregeld zijn. Onze hele familie is van mening dat dit gelukt is.

  Sterke punten
  nakomen prijsafspraak en persoonlijke aandacht.

  ik voel me bestolen door Ardanta

  Review over Ardanta

  mijn moeder had 2 verzekeringen bij Ardanta eentje liep al 30 jaar en de andere 40 jaar waarvoor de premie best hoog was. Helaas is ze onlangs overleden en is het uitgekeerde bedrag voor de uitvaart beschamend laag.

  ik vraag me echt af wat er met het geld gebeurt is waarvoor ze 70 jaar betaald heeft

  Sterke punten
  geen idee

  Zwakke punten
  mensen hun hele leven laten betalen en uiteindelijk krijg je maar een fractie van de betaalde premie terug in de vorm van vergoedingen.

  Vreselijke ondernemer

  Review over Sereen Uitvaartverzorging

  Toen de uitvaart van mijn vader is overgenomen door een uitvaartonderneming die wel capabel is hebben we ervaren hoe het ook kan. Met betrokken medewerkers die hun beroep vanuit zorg invullen. Gelukkig heeft mijn vader dus alsnog de respectvolle uitvaart gekregen die hij zo enorm verdiende. Niet dankzij Sereen. De gevoelloze behandeling door de mensen van Sereen heeft ons heel veel verdriet gedaan. Terwijl we wilden bespreken wat er volgens ons niet goed ging heeft mevrouw ons weg gestuurd met de woorden... Het is beter dat jullie iemand anders zoeken. Terwijl mijn vader al overleden was. En wij in eerste instantie helemaal niet weg wilden. Er zijn kosten opgevoerd die, bij navraag niet bleken te zijn gemaakt. De kist, die een bevriende kunstenaar had gemaakt, werd belachelijk gemaakt en zou niet kunnen worden gebruikt. Waarschijnlijk omdat de dames er niet aan konden verdienen. Naar later bleek was er geen probleem. De heren die mijn vader kwamen verzorgen naaiden ongevraagd zijn mond dicht en maakten kwetsende opmerkingen over wat hij aanhad.
  Ik ben zelden zo boos en verdrietig geweest. En ik zal dit dan ook niet meer vergeten.
  Maar op alles dat we proberen te bespreken is de standaard reactie dat het niet waar is en dat ze nooit eerder klachten hebben gehad.
  Zelfs nu nog wordt mijn moeder voor leugenaar uitgemaakt.
  Ik zou dan ook iedereen ten zeerste afraden een uitvaart te laten verzorgen door Sereen in Rotterdam. Overigens niet te verwarren met de vrouwen van Sereen!! Dit is niet dezelfde onderneming.

  Een echtpaar dat hun vak verstaat.

  Review over Van der Wenden Uitvaartzorg

  Ondanks dat de wensen van van de overledene summier waren, hebben Rene en Magda, door goed te luisteren er een mooie uitvaart van kunnen maken. Daar waar nodig was gaven zij goede adviezen, toonden enorme betrokkenheid : de aandacht en rust die zij uitstralen hebben ons zeer geholpen en worden enorm gewaardeerd.Dank daarvoor.

  Afscheid van twee dierbaren

  Review over Amstel Uitvaarten

  Binnen een maand moesten wij als familie afscheid nemen van twee dierbaren; mijn schoonmoeder en mijn stiefmoeder. Ondanks al het verdriet en de maatregelen die er waren, wist Amstel Uitvaart met Peter van Schaik en Jack Ligtvoet ons zo bij te staan, te ondersteunen en te begeleiden dat we op een passende, liefdevolle en persoonlijke manier afscheid konden nemen . Hoe waardevol… Zo dankbaar voor jullie hulp en inzet, de manier waarop jullie communiceren, meedenken en ruimte geven voor een persoonlijk en waardig afscheid . Dat was voor ons van onschatbare waarde. Marcel, Peter, Anko, Judith en Ishii

  Sterke punten
  Meedenkend, met gevoel en respectvol, 24 uur per dag voor alle vragen , zeer deskundig en professioneel , op maat, volledig

  Zwakke punten
  Geen

  Om te janken

  Review over Yarden

  Opgezegd en wordt nog maandelijks geld af gehouden van mijn rekening. Wilde tussentijds polis wijzigen maar niks was mogelijk. Treurig omtrent service en onplezierig personeel. Jammer...

  Sterke punten
  Niet

  Zwakke punten
  Service
  Flexibiliteit
  Prijs kwaliteit

  Zeer professioneel en vriendelijk, een echte steun tijdens een moeilijke periode

  Review over Amstel Uitvaarten

  Onze lieve moeder had altijd de bedoeling om haar lichaam aan de medische wereld te schenken, als ze overleed. Daar kwam ze echter een aantal dagen vòòr haar overlijden van op terug dus we moesten met enige spoed haar aanstaande crematie regelen. Via Google de webpagina van Peter van Schaik van Amstel Uitvaarten gevonden.

  Er was heel veel telefonisch contact met Peter voor en na de crematie en alles werd heel open en transparant gecommuniceerd; hartstikke fijn! We kregen ook vele bruikbare tips voor de dingen die we na het overlijden van onze moeder zouden en moesten regelen.

  We zijn zeer tevreden over de dienstverlening van Amstel Uitvaarten, van het fijne en persoonlijke contact tot en met de duidelijke eindnota.

  Raar om te zeggen maar we zullen Amstel Uitvaarten zeker nog een keer gebruiken en raden ze 100% aan. Bedankt, Peter & Ria !

  Sterke punten
  Vriendelijk, behulpzaam, professioneel en vol met passie. En toch passend in het budget.

  Zwakke punten
  Geen.

  Van Harte Aanbevolen

  Review over Helen Mainasse Uitvaartbegeleiding

  Vanuit onze ervaringen willen we Mainasse Uitvaartbegeleiding graag graag aanbevelen.
  Deze begeleiding hebben we ervaren als: ontzorgend, oprecht, professioneel, open, laagdrempelig, compleet, meedenkend en liefdevol.

  Vanaf het eerste contact, en het moment dat er nog zoveel onduidelijk is, werden we gesterkt door de manier waarop Helen ons stap voor stap onze vragen kon beantwoorden. We werden gerustgesteld doordat Helen het proces kon faseren. Zodat de dingen waar de familie over moest beslissen niet alles op de 1e dag van het overlijden klaar moest zijn.
  Helen was altijd bereikbaar, het contact verliep erg prettig en geenszins afstandelijk.
  Meedenken in alle aspecten, van financien tot toezicht op de afstand van de belangstellenden tijdens het condoleren en zelfs de nazorg, maakt het geheel compleet.
  Helen en Rebana hebben een belangrijke bijdrage gehad in het mooie afscheid en we zijn hen hier erg dankbaar voor.

  Slechte ervaringen

  Review over Vredehof Uitvaartverzorging

  Onze ervaring is zeer slecht

  Sterke punten
  Niet gezien

  Zwakke punten
  Veel fouten . Kaarten fout, stream werkte niet. Onvriendelijk aan telefoon. Enz.